Ingrediënten

Voor 4 personen  
  • 1000 g buikspek
  • 8 g peper
  • 20 g zout
  • 2 g kruidnagel (gemalen)
  • 500 g witte asperges
  • 5 g grilkruiden
  • 10 st puntparika's
  • 300 g hazelnoten (gevliesd)
  • 300 ml maïsolie
  • 100 g suiker
  • 2 knoflook tenen
  • 4 el sushi azijn
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout

Bereiden

Bereidingstijd: 20 min. (+480 min. wachttijd)
 

Bereiding buikspek
Maak van de kruiden en het suiker een mengsel en marineer daarmee het spek, laat het vervolgens intrekken.
Bereid het buikspek op eens bbq met laat het spek lang en rustig indirect garen zonder dat het aanbrand. Bereidingstijd is 8  uur op 110 graden, zorg dat de deksel van de barbecue dicht is.

 

Bereiding puntparika puree

Rooster de paprika’s op de BBQ en schraap het zwarte velletje eraf.
Zet een grote pan op met de hazelnoten, olie, suiker en knoflook
Laat 3 uur zachtjes stoven zonder deksel.
Giet tot slot het mengsel af, houd de olie apart.