Ingrediënten

Voor 4 personen  
  • 500 gr varkensfilet (blokjes)
  • 8 el sojasaus
  • 4 el ketjap
  • 1 el rode wijn
  • 1 el worcestersaus
  • 2 tl basterd suiker
  • 300 gr bloem
  • 300 gr panko (japanse paneermeel)
  • 2 eieren

Bereiden

Bereidingstijd: 60 min. (+60 min. wachttijd)
 

Sojasaus, ketjap, rode wijn, worcestersaus en suiker tot een stroperige substantie inkoken. Stroop laten afkoelen. Marineer de blokjes varkensfilet 1 uur in de koelkast.

In aparte bakjes de paneerstraat klaarzetten, bloem, losgeklopt ei met eventueel extra water en paneermeel. De gemarineerde varkensfilet paneren  door de paneerstraat.  Klop overtollig paneermeel zachtjes van de varkensfilet.

Frituur het varkensvlees in een frituurpan of een pan met ruime hoeveelheid zonnebloemolie (1-2 liter). Frituren tot een mooi bruine kleur. Goed laten uitlekken op een servetje.

Erg lekker met gegrilde wortel, paprika en komkommer.