Ingrediënten

Voor 4 personen  
  • 200 gr ham
  • 200 gr gesneden ham
  • 4 wraps
  • 75 gr erwten
  • 100 gr gedroogde tomaten
  • 70 gr yoghurt
  • 20 gr mayonaise
  • 4 eieren
  • 2 tl kerrie
  • 200 gr ricotta
  • 30 gr peterselie
  • 25 gr bieslook

Bereiden

Bereidingstijd: 60 min.
 

Kook de erwten gaar in ongeveer 5 minuten gaar. Hak ondertussen drie vierde van de kruiden fijn. Vermeng de yoghurt(35g) met de mayonaise. Roer een derde van de kruiden, de erwten door het mengsel en breng op smaak met zout en peper.

Leg de wraps uit, leg hierop rijkelijk gesneden stukken ham. Besmeren met het erwten mengsel en vervolgens de wraps voorzichtig oprollen. Snijd ze in stukken van ongeveer 1 cm breed. Steek er cocktail prikkers in om de wraps bij een te houden.

Kook de eieren hard in ongeveer 10 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud water, laat ze afkoelen voordat je verder gaat. Pel de eieren. Snijd de door de midden. Wip het eigeel met een lepel uit het eiwit. Vermeng het eigeel met de yoghurt (35g), een derde van de peterselie, bieslook en kerrie.  Meng het geheel met een vork tot een gladde pasta. Snijd alvast 2 lapjes ham fijn.  Vul een spuitzak met het eimengsel.  Spuit het eimengsel in het eiwit. Bestrooi de gevulde eieren met de ham en ganeer af met peterselie.

Vermeng ricotta met peterselie, bieslook en zout en peper. Leg de overgebleven gesneden ham uit. Vul deze met de ricotta mengsel. Rol ze op en ganeer af met bieslook.

Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken. Snijd de ham in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5cm. Leg de tomaatjes op de ham en prik  er een cocktail prikker doorheen. Ganeer af met peterselie.