Ingrediënten

Voor 4 personen  
  • 1 stuk (+/- 1 kg) rack
  • 300 g zoete aardappels
  • 250 g broccoli
  • 150 g kastanje champignons
  • 0.5 stuk ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 25 g olie
  • 25 g boter
  • 25 g honing
  • 2 g zout & peper
  • 5 g rozemarijn & tijm
  • 3 st jeneverbes

Bereiden

Bereidingstijd: 30 min + 4 uur wachttijd
 

De rack zonder vel met mooie vet laag op kamer temperatuur laten komen. Oven voorverwarmen op 90°C.

Boter met de olie verwarmen. Ui en knoflook aanfruiten. Zout, peper, honing, rozemarijn, tijm en jeneverbes toevoegen. Nog kort aanfruiten en vervolgens laten afkoelen.

Het vet van de rack insnijden tot aan het vlees, zorg dat je ruiten krijgt van ong. 1cm breed. De rack in masseren met de afgekoelde saus. De rack in ovenschaal leggen en afdekken met aluminiumfolie. Gedurende 3 uur in de oven op 90°C.

Na 3 uur het vlees uit de oven halen, uit de schaal halen. De gesneden zoete aardappel, broccoli, champignons in de schaal door de saus roeren. Oven op 150°C zetten. Vlees weer in schaal leggen, met vleesthermometer. In kern moet temperatuur minimaal 67-70°C worden, duurt ong. 10 min.

Vlees en groente uit oven halen, vlees laten rusten in aluminiumfolie en groente terug in de oven op 225°C voor 10 minuten.

Friberne kwaliteit, smakelijk!

Bekijk hier het filmpje