Ingrediënten

Voor 4 personen  
  • 400 grq gekookte ham
  • 600 gr aardappels
  • 500 gr spinazie
  • 250 gr mini tomaatjes
  • 1 rode ui
  • 2 el peterselie
  • 2 el bieslook
  • 150 gr geraspte kaas
  • 20 gr bloem
  • 25 gr boter
  • 200 ml melk
  • 0.25 bouillonblokje

Bereiden

Bereidingstijd: 45 min. (+40 min. wachttijd)
 

Kook de aardappelen tot ze gaar zijn, giet ze af en laat ze afkoelen. Vet een ovenschaal in met 5 gram van de boter. Laat de rest van de boter smelten in een pannetje. Strooi de bloem er bij en laat deze rustig bakken tot de bloem gaar is (tot het naar koekjes ruikt). Giet rustig de koude melk bij de roux, roer voldoende met een garde. Zorg dat de melk telkens wordt opgenomen voor je meer melk bij giet. Als alle melk is opgenomen laat je de blanke saus weer opwarmen met de bouillon en goede hoeveelheid peper. Let op dat de blanke saus niet aan de pan aanbakt.

Spoel de spinazie schoon met heet water en laat het vervolgens erg goed uitlekken.  Tomaatjes in partjes snijden en de rode ui fijn snipperen. Ham in blokjes snijden.

Vervolgens kun je alle ingrediënten in de ovenschaal doen, begin met de spinazie, verdeel hierover de tomaten en de uitjes. Strooi hierover de hamblokjes en rangschik hier de aardappeltjes boven op. Giet de blanke saus over de aardappeltjes en strooi hierover de geraspte kaas. 40 minuten in de oven laten bakken op 175°C.

Voor serveren nog op smaak brengen met peterselie en bieslook.