Ingrediënten

Voor 4 personen  
  • 800 g procureur
  • 4 el kruidenmelange van simply spices
  • 2 st turks brood
  • 200 g maza hoemoes
  • 50 g (appel) houtsnippers

Bereiden

Bereidingstijd: 45 min. (+210 min. wachttijd)
 

Meng de kruiden met elkaar en wrijf het in de varkensnek tot het overal zit.
Breng 30 brikketten in de BBQ en zet er een nat bakje appelhout op.
Leg vervolgens de procureur indirect op de BBQ met daaronder een waterbak tegen uitdroging.
Rook de nek een half uurtje op 110 graden.

Voeg constant verse hete briketten toe, zodat de BBQ temperatuur op 110 graden blijft
Gaar de nek op 110 graden tot een kern tempratuur van 82 graden.
Pak hem vervolgens in aluminium folie en laat een uurtje rusten. En trek het vlees uit elkaar in kleine stukjes.

Turks brood opwarmen op de barbecue.

Besmeer het brood met Maza Hoemoes.