Ingrediënten

Voor 4 personen  
  • 4 varkensfiletjes
  • 1 el rozemarijn
  • 1 el salie
  • 2 el tijm
  • 50 gr bakboter
  • 250 gr (kastanje) champignons
  • 150 ml water
  • 1 gr bouillon
  • 2 el honing
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels

Bereiden

Bereidingstijd: 45 min.
 

Hak de rozemarijn, salie, tijm fijn en meng ze in een plat bakje met het zout door elkaar. Haal de varkensfilet door de kruidenmix en druk goed aan. Zorg dat alle kuiden op de filetlapjes zitten.

Zet een pan op het vuur en als hij warm is laat je de bakboter smelten en bruisen.

Bak de filetlapjes 3-4 minuten aan elke kant, op middelhoge warmtebron.

Haal de filet lapjes uit de pan en laat ze rusten in alluminiumfolie.

Bak de champignons in de pan waar nog boter in zit. Bak ze ongeveer 4 minuten (gaar), en voeg vervolgends de laatste ingrediënten erbij. Goed doorroeren en 5 minuten zachtjes laten koken.  

Erg lekker met aardappelpurree, pasta of rijst. Samen met groene groenten, op smaak gebracht met kruiden zoals peterselie, tijm en bieslook.