Ingrediënten

Voor 4 personen  
  • 500 gr varkensrack (met zwoerd)
  • 5 gr zout
  • 5 gr peper
  • 5 gr provencaalse kruiden

Bereiden

Bereidingstijd: 45 min. (+180 min. wachttijd)
 

Indien nodig dep eerst het vlees wat droog. Snijd diagonaal in de huid/vet tot je bijna bij het vlees bent. Zorg dat er ongeveer 1cm tussen elke snede zit. Doe dit ook andersom diagonaal zodat je ruitjes over het hele stuk krijgt.

Bestrooi het vlees royaal met peper en zout. Wrijf het ook in de inkepingen. Strooi wat Provençaalse kruiden over het vlees.

Laat dit een half uurtje intrekken.

Leg het vlees indirect op de hete barbecue met de huid naar beneden, zodat de botten omhoog stekken. Plaats een thermometer in het vlees en wacht tot de kern van het vlees 60°C heeft bereikt. Laat het vlees wat meer kleuren om nu direct boven de warmtebron te plaatsen. Regelmatig keren is hierbij gewenst. Na 5 minuten kun je het vlees inpakken in aluminiumfolie en een half uur rusten. Voor serveren het vlees tussen de botten snijden. Serveer de hele karbonade met saus naar keuze.