Ingrediënten

Voor 4 personen  
  • 700 gr varkensrollade
  • 50 gr margarine
  • 2 el olijolie
  • 2 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook (gehakt)
  • 1 el verse rozemarijn
  • 1 el verse tijm
  • 250 ml rode wijn
  • 0.5 bouillonblokje
  • 50 ml water
  • 50 gr roomboter

Bereiden

Bereidingstijd: 30 min. (+60 min. wachttijd)
 

Zet een pan op het vuur en voeg de boter er aan toe wanneer deze warm is. Bak de rollade gedurende 1 uur op laag vuur. Regelmatig omdraaien.

Lat de rollade een kwartiertje rusten.

Maak intussen de rodewijnsaus. Zet hiervoor een pan op het vuur, wanneer deze warm is olijfolie in de pan doen. De fijngesneden knoflook een sjalotjes toevoegen, kort aanfruiten. Rozemarijn en tijm, rode wijn, bouillon &water/ fond erbij en aan de kook brengen. Zachtjes inkoken. De ingekookte saus zeven en binden met roomboter.

Lekker met groene groente en gekookte aardappelen.